21.11.2012

Hän osti kaupunkireissulla paiväkirjan paperikaupasta ja huomasi kotona että kirjaan oli jo kirjoitettu. Sivut oli kirjoitettu umpeen tylsällä lyijykynällä, hentoa, arastelevaa viivaa, ujoja välimerkkejä eikä ainuttakaan isoa kirjainta.

Hän ihmetteli miten ei ollut kaupassa huomannut noita koukeroisia sanoja. Kun hän oli päässyt harmistaan ylitse hän alkoi lukea kirjaa. Jo alkupuolella hän epäili ja puoliväliin päästyään hän oli täysin vakuuttunut: päiväkirja oli hänen omansa. Kirjassa oli koko hänen tähänastinen elämänsä. Siinä oli vain muutaman kuukauden ikäisen vauvan muistoja, siinä oli lastentarhan tapahtumia. Kouluvuosilta oli paljon merkintöjä. Hänen nuoruutensa rakkaudet oli kuvailtu kiusallisen tarkasti, joka hiivatun räkäinen suudelma tanssipaikan nurkassa oli luonnosteltu yksityiskohtaisesti ja monin adjektiivein.

Hän luki aamuun asti yläkerrassa. Kirja loppui, kostea päivä alkoi lasin takana. Hän käveli kaupunkiin päiväkirja muovikassissa. Kauppakeskuksen paperikaupassa hän vaihtoi elämänsä kuittia vastaan saman hintaiseen dekkariin.

Kuvat Tanja, teksti Kati.

7 kommenttia:

 1. Ihana.
  Itse löysin muuton yhteydessä yläasteaikaisen päiväkirjani (olen nyt himpun 30v.) Enkä oikein pysty lukemaan sitä! Niin täynnä juuri näitä hieman liian syväluotaavia analyysejä eri tilanteista... Miljoona leffalippua, tarkoin merkinnöin, kenen kanssa oltiin, mikä oli fiilis.
  Silti säästän, enkä vaihtaisi mihinkään. Luen sitten joskus :)

  VastaaPoista
 2. Hiii, tää oli huikea, Kati! Vallan innostuin täällä, että mennä nyt vaihtamaan elämänsä, herkullista. Jos olisi printtteri talossa tämän postauksen tulostaisin ja teippaisin keittiön seinälle, niin juurikin tekisin. Ja sitten saamattomina hetkinäni vilkaisisin kuvat ja lukaisisin tekstin ja pontevuus palaisi suit sait.

  VastaaPoista
 3. Nipsu: Kiitos. Säästä kirjasi, en muuta voi sanoa.

  Vilijonkka: kiitos vaan. On ilo kirjoittaa pontevuustekstejä tietämÄttäÄn!

  VastaaPoista
 4. Hienosti kirjoitettu tarina.

  Ja tuo Tanjan eka kuva on huikea!

  VastaaPoista
 5. Ihana upea haluan lukea jatkonkin!!!

  VastaaPoista
 6. Ihana tarina, ihania kuvia! Jospa kuvat olisivat isompia niin ne näkisi paremmin? :)

  VastaaPoista