7.1.2014Sinä kesänä ei satanut muistaakseni lainkaan. Jos satoikin, niin öiseen aikaan kun nukuin kaapilta tuoksuvissa lakanoissa saunatuvassa. Yritin pitää istutuksia hengissä ja kannoin kannukaupalla vettä jyrkkää mäkeä monta kertaa viikossa. Oli niin kuivaa että aloin pohtia onko oikein kantaa saunalle vettä järvestä, vai kuivuisiko sekin kohta.

Minulla ei käynyt kesävieraita kuin kerran. Ne jotka kutsuin jäivät tulematta. Se jota ilman olisin helpostikin osannut olla tuli pyytämättä, vieläpä mukanaan minulle täysin vieras seuralainen. Istuin oman mökkini kuistilla enkä tiennyt miten niiden ihmisten kanssa ollaan. Niillä oli mukanaan ruokatuliaisia kaupungista, mutta kaikki oli jotenkin kummallista ja minulle uutta. Koko pitkän viikonlopun kaipasin jotakin selkeää syötävää, jotakin jolla on suomenkielinen nimi ja joka maistuu tutulta.

Lopulta ne ilmoittivat lähtevänsä. En vastustellut, tarjouduin soutamaan vastarannalle. Otin mukaan kaksi kauppakassia ja täytin ne pienessä kyläkaupassa. Soudin keskelle järveä. Nostin airot veneeseen, annoin hennon tuulen liikuttaa venettä. Ensin söin sata grammaa lauantaimakkaraa yhteenmenoon ja silmät kiinni. Sitten join muutaman kulauksen limsaa ja avasin viineripussin. Sen rapisevasta suusta tuli paratiisin tuoksu. Korjasin airoilla hiukan sijaintiani, otin hyvän takanojan veneen kokassa ja söin ensin yhden ihanuuden, sitten toisen ja kolmannesta haukkasin vielä palan. Kassissa oli vielä hyvä pala lenkkiä illaksi ja siilille maitoa.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, Dubletti is back!
  Kiitos tästä pienestä stoorista - se virkisti 12h työppäivän jälkeen :)

  VastaaPoista
 2. Näitä jaksaa aina lukea ja katsoa. Eikä koskaan tiedä mitä tulee. Aina erilaista ja ajatuksia herättävää.- Anne

  VastaaPoista
 3. Tuo järviepisodi on niitä elämän pieniä onnenhetkiä jotka muistaa koko ikänsä :)

  VastaaPoista
 4. Haa, mikä erakko täällä taas seikkailee. Olet varsinainen erakkouden mestarikuvaaja. Heitä on varmasti paljon, mutta eihän kukaan heitä tunne! Paitsi sinä selvästikin.

  Kiitos.

  VastaaPoista