9.2.2011


Täällä on nyssitten kanssa alkanut käydä niitä valistajia. Kaupalla kuulin että niillä nurkilla oli jo monessa talossa käyty. Aattelin ettei ne tänne, on niin huanona noi tietkin.

Mutta niin vaan oli oven takana nuari likka tässä yksi päivä. Viime viikkoa se oli, torstai taisi kun sillon mää kattelen teeveestä sen yhden kilpailun päivällä. Niin, tossa se oli oven takana ja koputti. Verhon raosta sen näin jo ennen kuin se mua huomasikaan. Kyllä mää sille sitten aukasin.

Kauheen kohtelias se oli, se pitää ihan heti sanoo. Mutta ne sen asiat...mää sanoinkin sille ettei vanha enää ala muuttaa tapojaan, ei vaikka maapallo tuhoutus ensi viikolla. Se yritti että mutta hyvä rouva, rouvahan tietää ja mää aloin sitten jo vähän hiiltyä siihen likkaan ja sanoin vähä tuikeesti että ennen kävi vaan Jehovat ja nekin vielä kesti mutta teikäläisiä en meinaa kuunnella enää yhtään.

Kyllä se sitten lähti. Mulle jäi vähän semmonen paha miäli siitä. Kiva likkahan se oli kuitenkin. Vähän huano hetki se oli jutella kun oli justiin alkanut se mun kilpailu teeveessä. Tuli ihan miäleen että meenkö mää tonne kaupalle ja ettin sen likan käsiini. Pyytäsin anteeksi ja ottaisin kaikki ne sen esitteet parempaan syyniin.

7 kommenttia:

 1. Voi että sanon minä! Niin paljon pientä ja hienoa, melkein näkymätöntä noissa kuvissa ja sanoissa.

  VastaaPoista
 2. Mä olen niin kiltti, tai selkärangaton miten sen ottaa.., että jos joku tulee mun ovelle jotain myymään tai asiansa puolesta puhumaan, niin en meinaa osata sanoa ei. Olen kyllä vähän oppinut; sen jälkeen kun olin ostanut kiekkoleijonien ylihintaista vessapaperia. Kyllä mä Jehoville yms. sellaisille osaan aika nätisti sanoa, että keskustelu heidän kanssaan ei nyt kiinnosta. Lehtimyyjienkin kanssa olen aika tiukkana nykyään. Mutta ei ole helppoa olla ystävällinen ja jämäkkä samaan aikaan.
  Vanhoja ihmisiä on kyllä kans moneen lähtöön. Toiset elää siellä vanhassa eikä mikään saa muuttua, mutta on niitä ajan hengessä eläviäkin ikäihmisiä. Tai ne on kai senioreita. : )
  Oli taas niin elävästi kirjoitettu juttu, että ihan näin ne ruutusalusiinit, joiden takaa mummo kurkkasi.

  VastaaPoista
 3. Voi kun tykkäsin tästä!

  Mä sanoin viime vuonna jehoville, etten usko kuin horoskooppeihin. Kaksi vanhempaa täti katsoi mua hiljaa ja sitten toinen sanoi, että kiitos suorasta puheesta, niin ei tule tuhlattua kenenkään aikaa.

  VastaaPoista
 4. Voi hyssykät kun mua naurattaa tää koko juttu. Kohta pitäisi saada luokan edessä naama peruslukemille, mutta hytkyttää tuo mummeli ja sen kilpailu. Mietin meidän mökkiä, että mahtaako siellä käydä keskellä talvea muutkin kuin varkaat kuikuilemassa. Valistaja, loistava sana taas!

  VastaaPoista
 5. Nina; kiitos, Nina. Olet meidän uskollinen fani.

  maijanmaja; mua naurattaa toi vessapaperi nyt niin etten osaa lopettaa;-)
  Juu, toki on vanhoja monenlaisia. Missään olosuhteissa en kuitenkaan hyväksy tilanteita joissa heille pakkosyötetään jotakin. Myydään asioita joista eivät ymmärrä kieltäytyä, vaikkapa.

  Liivia; Se oli minusta ihan hyvin sanottu. Aivan kohteliaat sanat.

  Vilijonkka; Mun on pakko saada kertoa mistä toi valistaja tuli mieleen.
  Katselin tässä yhtenä iltana ohjelman luontoaktivisteista Amerikassa. Osalla oli aika suoraa toimintaa ja rankat keinot. Siellä oli myös porukkaa jotka kiertelivät ovilla kertomassa asioista joita tekemällä suunnilleen välttää maailmanlopun. Asia oli pohjimmiltaan tärkeä mutta hyvä ihme niitä keinoja. Mitään ei myyty, mutta puheet olivat niin kiihkoisia ja agressiivisia että uskon monen vanhuksen suorastaan pelänneen.

  VastaaPoista
 6. Voi vietävä, tämä mummu on niin elävä kuin voi olla olematta olemassa :)

  Mulle just alkuillasta koitettiin puhelimessa kaupata Hobby Hallin tapaturmavakuutusta. En halunnut olla epäkohtelias, mutta ensi kerralla saatan kyllä jo olla...
  (Jos aikuinen kuolee tapaturmaisesti niin se on 50 000 euroa!)

  Puhelimessa on kaupattu myös sukkia ja alushousuja (uusi pari joka kuukausi).

  VastaaPoista
 7. Kun luin tekstin oli kuin olisin filmiä katsonut, niin elävästi
  näin tämän virkkaavan mummun jolla tv oli taustalla päällä.
  Ja tuo murre vielä...
  Hyvä,hyvä....
  -Anne

  VastaaPoista