7.4.2011
Kun Kari oli vasta teini-iässä joku sanoi ohimennen että tämä on kovin kuvauksellinen. Se jäi mieleen ja hiveli kovin. Se jalostui pikkuhiljaa ja siitä tuli asia josta on helpompi vaieta kuin puhua. Voi toki sanoa harrastavansa valokuvausta mutta on melkein pakko jättää kertomatta mitä se oikeastaan tarkoittaa. Kerran eräillä kutsuilla hän sanoi olevan automaattitaitelija mutta se aiheutti kovasti hämmennystä.

Eniten Kari pitää automaateista joissa saa neljä erilaista kuvaa. Pitää kiirettä vaihtaa asentoa mutta ellei ehdi niin naaman saa ainakin muuttumaan hetkessä. Pieni tuike silmässä muuttaa koko kuvan. Suupielen kohotus tai kulmakarvan vihje niin kaikki on tosin. Joskus hänellä on kassissa peruukkeja mutta niiden kanssa tuppaa menemään sählingiksi. Hattujen ja silmälasien kanssa melkein sama juttu. Toisinaan Kari ottaa puolirohkeita kuvia ilman paitaa. Sähköisku käy hänen lävitseen joka kerta hetkeä ennen salaman rävähdystä.

Vanhat mustavalkoautomaatit olivat aivan ylivertaisia. Mustavalkokuvissa Kari tunsi olevansa parhaimmillaan ja niihin tuli kuin itsestään menneen maailman tunnelma. Vaan vähiin ovat käyneet automaatit ylipäätään. Niin pitää miehen kulkea kaupungilla raskasta tarpeistolaukkua kantaen, etsiä toimivaa vehjettä. Kyllä ihmisellä täytyy harrastus olla.

(Kati kirjoitti ensin tekstin, Vilijonkka kuvitti sen sitten.)

9 kommenttia:

 1. Heh, ai kauhee;-) Siellähän se Kari menee, kauheeta tarpeistokassia raahaten....

  VastaaPoista
 2. Hehe... Kari on kyllä selvästi päitä kääntävää lajia.

  Mutta on se jännä miten yksi ohimennen lausuttu kohteliaisuus voi joskus saada niin valtavan merkityksen :)

  VastaaPoista
 3. Pilvitarha; kyllä se voi. Ainakin jos on piileviä taipumuksia kuten Karilla. Taipumusta perver...eiku performanssiin.

  VastaaPoista
 4. Sitä minä näille lapsillenikin yritän toitottaa, että kielteinen kommentti toisen ulkonäöstä voi jäädä ikuisesti mieleen. Että jos on pakko jotain sanoa, on sen oltava jotain kaunista, myös omien sisarien kohdalla.

  Tykkään Karista, hyvä tyyppi. Erilaisia tarvitaan.

  VastaaPoista
 5. Karilla on aika ihanat huulet :) Mahtava tyyppi kaikenkaikkiaan!

  VastaaPoista
 6. Symppis Kari! Meidän läheisestä Monoprix'stä löytyisi mustavalkoautomaatti, olisi juuri passeli Karille. :)
  Pariisin Margarita

  VastaaPoista
 7. Piti vain tulla sanomaan, että tämä blogi on ehdottomasti parasta, mitä blogimaailmassa on pitkään aikaan tapahtunut. Kiitos tekijät, olette mahtavia!

  VastaaPoista
 8. Vilijonkka; minä olen itse aivan hurmaantunut Kariin. Tyyppi jolla on intohimo ja joka toteuttaa sitä vaikkei se aina ole ihan helppoa.

  Tanja; katsoppas niin onkin! Muhkeat ovat.

  MArgarita; toivottavasti Kari lukee tätä...saako sieltä myös niitä neljän sarjoja?

  Anonyymi; voi tuollaista saa tulla sanomaan ihan koska vaan! Suurkiitos omasta puolestani.

  VastaaPoista
 9. Ihana tarina, ihana missio.
  Mitä muuta voisi tehdä automaattitaiteilijana.. :)
  Googlailin eilen hädissäni "kuplettia" ja pelästyin, että olette ehtineet jo lopettamaan tämän herkkupuotinne, mutta ette sentään :)

  VastaaPoista