23.11.2010


Ajaudun aina mukaan kaikenlaiseen. On tullut mentyä, on tullut tehtyä. Oma tahto katosi jo lapsen ja minä poika vaan nyökyttelen jees jees jees. Päädyn koulujen katoille istumaan, rehtorin kuulusteluun, myöhemmin kaniin kamoimeni, varjoista puolta tallaamaan, nojailemaan apeisiin jukeboxeihin savuisissa luolissa. Minun käsissä ei raha pysy, ei sormessa sormukset. Elämä vie enkä osaa sanoa ei. Jätän jälkeeni aviottomia kersoja, revittyjä sakkolappuja ja Äitee itkee ja vääntelee käsiä. En ole käyny sitä kattomassa pitkään aikaan. En ole saanu mentyä vaikka tiedän että se katsoo joka päivä verhojen raosta kadulle että joko.

Ja taas jätkät vaatii mukaan. On ostettu Aholaidalta viidet mustat sukkahousut ja sanon että ehdoton ei, ei tällaista sentään. Ne kaatavat lasiini lisää ja toisenkin kerran ja idea kaunistuu ja siitä tulee loistava. Että jos kuskiksi kuitenkin tulen.

Lokakuun viimeisen perjantain aamu. Ajan hullunlailla Keskisen punaista Ladaa, kyltit on revitty irti, takapenkillä on se yksi saatanan isosika tehtaalta pussi päässä. Kurvaan Äiteenkin talon ohitse. Siellä se istuu katsomassa onko Ridgellä vielä tunteita Brookea kohtaan, tiedän sen mutten voi ajatella sitä nyt, pitää keskittyä.

Ajan suunnitelman mukaan mettänlaitaan, sika raahataan kainaloistaan pusikkoon, se ei juuri pane vastaan. Sen ääni kuulostaa karmealta pussin läpi kun se uikuttaa että ihan tosi hei jätkät, päästäkää. Mutta ei me päästetä, me edetään suunnitelman mukaan, sika tanssii vaihteeksi meidän pillin mukaan eikä se ole mitään kansantanhua.

Sieltä me jäädään iltapäivällä kiinni, 60 denieriä mustaa päässä joka kundilla. Joku on tehtaalla vuotanu kytille. Äitee tulee ikävä, sen pullia ja kahveeta, muuten on ihan hailee.

23 kommenttia:

 1. Mahtava rytmi tässä. Tää on mun suosikki näistä. Oi, kun hyvä!

  VastaaPoista
 2. Tämä sai hekottelemaan, vaikka kelju kohtalo olikin. Tykkään näistä. Luin monta kerralla. Pankaa kansiin nämä! Vaikka tämän, Kirja kerrallaan, kautta
  http://kirja.lasipalatsi.fi/

  Lupaan ostaa!

  VastaaPoista
 3. Vielä täytyy hehkuttaa, vaikka pitäisi jo olla kiitämässä lääkäriin. Mä NIIIN näen Keskisen Ladan ja tuon onnettoman kuskin vaihtamassa vaihdetta ylämäessä silleen vähän ronkkien ja kaasujalka jo kuitenkin hermona painamassa lisää kierroksia ja kuitenkin vielä samalla vilkaisten äidin ikkunaan.

  VastaaPoista
 4. Tanja: kiitos TAnja! Ja kyllä, juuri noin se ronklaa kakkosta silmään että vehje jaksaa vetää koko lastin, jalka pomppii kytkimellä ja kyllä: äidin ikkunan ohi ei mennä noin vaan vaikkei sisÄlle ole pitkään aikaan kehdannutkaan.

  Katja: kiva kuulla että tykkäät. Tanjat kuvat tuovat mun päähäni tällaisia tarinoita, en tiedâ oikein itsekään miksi. Ovat oikein hyviä mielikuvituksen herättelykuvia. Kolmesta tulee jo tarina.
  Ei hullumpi idea tuo minkä annoit. Tiedän tuon puljun, olen aikaisemmin tutustunut. Vaikuttaa toimivalta.

  VastaaPoista
 5. Veikeää päästä kurkistamaan uutisen toiselle puolen, lehdissä kun kerrotaan se toinen.

  VastaaPoista
 6. tämä oli minunkin suosikkini! Hyvä!

  VastaaPoista
 7. Vilijonkka; niin, lehdessä lukisi vain:

  53-vuotias mies loukkaantui eilen vakavasti jouduttuaan kaappauksen uhriksi.Myös yksi viidestä kaappaajasta loukkaantui poliisin jouduttua turvautumaan voimakeinoihin pidätystilanteen yhteydessä.

  Kaappaajat veivät helsinkiläisen liikkeenharjoittajan työpaikaltaan aikaisin perjantaiaamuna ja häntä pidettiin vangittuna iltapäivään asti jolloin poliisi nimettömän vihjeen saatuaan pääsi kaappajien jäljille. Teon motiivi on vielä epäselvä. Kolme viidestä kaappaajasta oli liikkeenharjoittajan palveluksessa.

  VastaaPoista
 8. Minustakin tämä paras! Hyvä, teillähän tahti kiihtyy. Jees jees jees sanon mää. Tuli mieleen tuosta teidän ajatuksenvaihdosta, että tosiaan koskaan sitä surullisuutta, jopa surkuhupaisuutta ei uutisista saa luettua. Että jonkun tie on vain viettänyt väärään suuntaan, kait se oli niin nurkassa että siksi varasti kännissä auton ja kaahasi sillä poliisia karkuun vailla mitään tsänssiä päästä. "Alkoholin vaikutusta tapahtumiin tutkitaan" lienee kansankielellä, että jossain tiloissa se oli, niinkuin aina, otetaan selvää missä. Mutta aika usein puhutaan "poliisin tutuista" kaunistelevamman "Tekijöillä on aiempaa rikostaustaa" sijaan!

  VastaaPoista
 9. Siunakkoon.
  Onko muuten Aholaita viälä olemassa? Vaikka mikäs sen tappas...

  VastaaPoista
 10. Itse en tykkää rikos aiheista jutuista ja tarinoista ja kirjoista MUTTA TÄMÄ
  on vasta jotain! Jopa hauska! Ihan nauratti ja jännitti kun luin ja ajattelin että miten hyvin teillä tuo yhteistyö sujuu...taas jauhan samaa: hyvät kuvat ja mainio teksti,sinä jos kuka kirjailija olet! Sana on hallussa ja Tanjalla kuva...hui kuinka maltan huomiseen odottaa mitä sieltä tulee....
  Että keksitkin samaan lauseeseen niin elävästi vaikka mitä....
  -Anne
  ps. no nyt paloi leivätkin paahtimeen kun niin innostuin lukemaan ja katsomaan....(ei ole sellainen nykypaahdin josta leivät pomppaa itsestään vaan ne pitää kääntää itse)

  VastaaPoista
 11. Voi Äiteetä, voi Poikaa! Ja Siallekin soi iäisyystango.

  VastaaPoista
 12. Hulvaton teksti!!
  Tanja, onko ensimmäinen kuva Helsingin Punavuoresta? Näyttää niin lapsuuteni maisemalta.

  VastaaPoista
 13. On on, Helsingin Punavuoresta on tuo eka kuva.

  VastaaPoista
 14. Hekotusta! Loistavat kuvat ja ihan villi teksti. kiitos!

  VastaaPoista
 15. maijja: joo, ja miten pienestä voi lÄhteä outoon suuntaan ihisen tie ja ylipäätään miten pienestä monet asiat ovat kiinni.
  Ei se ihme että heikoimmat ajautuvat sinne tÄnne ja varsinkin toiselle puolen.

  Linnea: Jaa-a, luulen että treella näin vielä kesÄllä AHolaisan ainakin.

  Anne: ai kauhee, leivÄt paloi!

  Savu: Sika säilyi hengissä mutta sai kyllä valssata. Ihan totta, voi äiteetä myös. Huoli pojastaan.

  PAriisin MArgarita: ja minä kun yritin niin traagista.....

  Mei: Kiitos itsellesi!

  VastaaPoista
 16. Tosi karu meininki sisällöllisesti ja teksti luistaa kuin rasvattu! Osaat kyllä suoltaa monenlaista tekstiä Kati!
  Kuvissakin vihreän sävy raskaampi jotan linjassa ovat. Keskimmäinen niistä surullisen kaunis.

  VastaaPoista
 17. Ja toivottavasti kohta kuvatkin luistaa ku rasvattu, ku sain vihdoin karkuteille lähteneen USB-kaapelin takaisin. Nyt on pitäny raapia arkistoista. Toisaalta täällä on musta se kiva, kun mulla on sellainen fiilis, ettei tarvi olla vähääkään mitään päiväkirjameininkiä. Eli siis ei väliä, millä hetkellä kuva on otettu. Jos taas tuolla oman blogin puolella alkaa jotain kesäkuvia postaileen, tulee sellainen tunne, että täytyy alkaa jotain selitteleen.

  Tässä tekstissä oli kyllä rasvattu tunnelma. Rööperissä :)

  VastaaPoista
 18. Tanja, sun kommenttiin liittyen; musta on tällä hetkellä paljon helpompi kirjoittaa tänne kuin Piilomajaan. Kun en oikein tee mitään, mitään ei tapahtu eikä meinaa keksiä mitään.
  Tänne voi pistää eikä tarvi miettiä että mistä kirjoittaisi kun katsoo lähettämäsi kuvat ja johan alkaa rokki soida korvien välissä.
  Eikä tarvi totta puhua eikä pitäytyä omissa asioissaan.

  VastaaPoista
 19. violet, minulla vähän sama juttu. Ja jos vaikka tapahtuukin, niin mua on alkanut vähän tökistellä tuo "päiväkirjamaisuus". Oon jotenkin aika kyllästynyt omiin juttuihini. Mutta musta tuntuu, että tätä kautta voin availla jotain uusia tunnelmiakin mahdollisesti tuohon ihan omaan tekemiseen. Katotaan nyt...

  VastaaPoista
 20. Oli pakko kaivaa tallista vanha lehti (KARJALA vuodelta 1950), sillä muistin miten ne uutiset tulivat ihan eri tavalla inhimillisiksi siinä kuin nykyään. Vaikka palstatilaa on vähän, jutut tuntuvat jotenkin kertovan tapahtumasta ja osallisista niin paljon enemmän, inhimillisemmin. No, esiintyväthän ihmiset jutuissa omilla nimillään eivätkä ole vain "osallisia" tai muita persoonattomia sanoja...

  Meinasin tähän yhden jutun kopsata, mutta arvelin sen olevan ehkä liiankin brutaali näin aamupäivästä...

  VastaaPoista
 21. Eikun kopsaa vaan! Mikään ei ole liian brutaalia aamupäivästä.

  VastaaPoista
 22. Pilvitarha; toivon että laittaisit tänne sen mitä meinasit. Vaadin että laitat.
  Inhimillisyyttä ei ole koskaan liikaa.

  VastaaPoista
 23. No minä kopsaan, mutta on tämä aika surkea juttu:

  "TAMPERE, tiistaina.
  Niin ammottavan haavan, että suolet valuivat ulos, sai vatsaansa vääpeli Armas Hinkkanen tilallisen pojan Ilmari Mäkelän puukoniskusta ensiksi mainitun tilalla Kurun itäaureessa eilen klo 14 aikaan. Miehet olivat yrittäneet saada puimakoneen käyntiin, ja kun tämä ei ollut onnistunut, syntyi miesten välille riita edellä kerrotuin seurauksin.

  Paikalle kutsuttiin Kihniön poliisi ja kunnanlääkäri. Mäkelä, joka oli vahvasti humalassa, pidätettiin. Hinkkanen kuljetettiin Kihniön kunnansairaalaan, jossa suoritettiin leikkaus. Leikkaus onnistui, mutta puukotetun tila on hengenvaarallinen. Hän on 35-vuotias, perheellinen ja kotoisin Riihimäeltä. Tilansa Vierikan hän osti viime kesänä.

  Noin 26-vuotias puukottaja Mäkelä on myös perheellinen. Hänet on aikaisemmin rangaistu pahoinpitelystä, pontikan keittämisestä ja sotilaskiväärin hallussa pitämisestä."

  Siskolla on lehti jossa on samaan tyyliin harmittomampia juttuja: "Sekatyömies Heiskanen ja sotamies Tolonen aiheuttivat eilen illalla häiriöitä rillutellessaan hurjassa humalassa ravitsemusliike Pohjantähden tiloissa." Noin hatusta vedettynä.

  VastaaPoista