8.3.2011


Rakas Äiti!
Poikasi tässä tervehtii. Miten voitte, sinä ja isä? Toivon että hyvin. Kova ikävä teitä, kaikkia muitakin. Aikaa kulunut viime kirjeestä. Olen kunnossa ja paperiasiat ovat vihdoin kuten pitääkin. Asunnon olen saanut ja se kelpaa minulle oikein hienosti vaikka vierastan sen valjuja värejä. Talossa asuu vanhoja ihmisiä, ovat oikein ystävällisiä ja jäävät kanssani puhumaan toisin kuin muut. Olen saanut eräältä vanhalta rouvalta lempinimenkin ja se on Mussu.

Käyn neljästi viikossa suomen kielen tunneilla. Siellä on meitä tulijoita monista eri maista. Alan olla ryhmän paras vaikka muutama kuukausi sitten en osannut vielä kertoa kuin nimeni! Tunnit pidetään yliopiston tiloissa. Kun kuljen siellä käytävillä toivon vain että saisin tehdä pian sitä mitä parhaiten osaan. Tutkintoani ei ole vielä tunnustettu täällä. Voin vain odottaa ja toivoa parasta.

Että näin ne päivät menevät, kielikursseilla ja muun ajan soitan kävelykadulla. Yksi mies meidän talosta on opettanut minulle suomalaisia lauluja. Pidän kovasti yhdestä jonka nimi on Rovaniemen markkinoilla. Se on reipas ja iloinen, aivan erilainen kuin monet muut. Sitä soittelen, laulan mukana sanan sieltä, toisen täältä ja soitellessani ajattelen onkohan posti jo tuonut sen tärkeän kirjeen.

Kaikki hyvä teille, rakas Äiti, rakas Isä, tervehtikää kaikki ja kohta taas kirjoitan.

3 kommenttia:

 1. Voi tätä. Niin todentuntuista.

  VastaaPoista
 2. Noinhan se voi tosiaan mennä.Kirjallisuuden lehtori rappukäytäviä siivoamassa ja diplomi-insinööri rakennustyömaalla apupoikana.

  Selma Palmulta löytyy kauniita nauhoja ja kaikkea odottamatonta,puuterinvärisiä mummoalushousuja muun muassa.

  VastaaPoista
 3. Tuo olikin oikea kirje, ei mikään hutaisten kyhätty sähköpostinaputelma. Vaikeaa on ulkomailla se työnsaanti. Siitähän meillä on kokemusta!

  VastaaPoista