7.11.2011

Löysin oikean lokeron melko nopeasti. Avasin sen avaimella joka oli tiputettu postiluukustani vain muutamia tunteja sitten ruutupaperiin käärittynä, numerolla varustettuna. Lokero näytti tyhjältä mutta sen perimmäisessä nurkassa oli kirjekuoressa nippu valokuvia ja uusi avain, nyt suurempi.

Lähdin puolijuoksua asemahallista ulos hämärtyvään iltaan, hain hiljaista kulmausta missä selata kuvia. Ensimmäiset viisi esittivät ovia. Luulin ensin että ovia on monta mutta tarkemmin katsoessani tajusin että kaikissa kuvissa oli yksi ja sama ovi, eri valaistuksessa ja eri suunnasta kuvattuna. Kuudennessa kuvassa oli rakennus jonka tunnistin heti.

Astuin raitiovaunuun vasemmassa takintaskussa valokuvat ja oikeassa avain. En ollut huomannut sitä vielä mutta laukkuni olin unohtanut asemalle. Ajoin neljä pysäkinväliä, nousin pois ja kuljin tuttuun rappuun jonka ovet olivat kuvissa näyttäneet oudoilta uudessa valossa, uudesta kulmasta katsottuna. Avain oli lukossa jäykkä mutta aukaisi oven.

Asunnossa ei ollut ketään. Sieltä oli lähdetty aivan hiljattain. Huoneissa oli vastasammutetun kynttilän tuoksu. Voin vannoa että ohut savu kiemursi vielä ilmassa kun tulin. Istuin vaatteet päällä nojatuoliin. Istuin siinä tunnin ja toisen, otin takin pois. Odotin yön eikä hän tullut. Seuraavana aamuna olin niin väsynyt että nukahdin jossakin vaiheessa ja heräsin kun postiluukku kolahti. Avasin sekavana matolta löytämäni kirjeen jossa oli minun nimeni päällä. Kuoressa oli samanlainen avain kuin eilenkin ja lappu johon oli lyijykynällä kirjoitettu numero. Revin lapun silpuksi, heitin avaimen parvekkeelta kadulle ja lähdin asunnosta. Ovi jäi selälleen enkä tiedä sulkiko joku sen joskus.

14 kommenttia:

 1. Ihanaa, upeaa, mahtavaa, olette palanneet!

  VastaaPoista
 2. Kuvan ja tarinan yhteistyö toimii paljon paremmin nyt kuin aiemmin. Tarinaan olisi tullut enemmän mystisyyttä, mikäli toinen virke olisi jätetty pois ja avain olisi selitetty pelkästään kolmanneksi viimeisellä virkkeellä... mutta minähän olenkin aina pitänyt mystisistä tarinoista.

  VastaaPoista
 3. Riikka; kiva kuulla. Olen kaivannut tätä itse.

  Jake; kiitos kommentista. Tuossa on kyllä pointtia. Perhana...paljonkin....

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa että tulitte takaisin! Ahmin ihan :)

  VastaaPoista
 5. Voi ei! Nyt emme saa koskaan tietää, mitä sieltä kolmannen avaimen takaa olisi löytynyt...

  Just eilen mietin, että voi kun kuuluis jotain dubletista!! Taikuutta, toiveeni täyttyi heti!

  VastaaPoista
 6. Tyyppi on selvästi mun vastakohta. En ikinä unohtaisi laukkua asemalle enkä mitenkään voisi jättää kesken tuota mysteeriä.
  Mukavaa kun palasitte!

  VastaaPoista
 7. Ainoa oikea dubletti koossa taas, jee!

  Elokuvamainen kokonaisuus. Mä en vaan voisi jättää tuollai kesken, ihan liian utelias moiseen.

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen kamalan utelias ja nyt kihelmöi kaikki aivonystyrät, kun ne yrittää ratkaista arvoitusta, jatkaa tarinaa.

  Mutta kivaa, että olette täällä taas.

  VastaaPoista
 9. Olipas jännittävä, piti lukea innostuneesti ja nopeasti kuin henkeä pidätellen että kuinka siinä oikein kävi....miten laukku ja kuka sinne tulee....ja sitten vaan heitti avaimen eikä edes ovea sulkenut. Rohkeaa
  jotenkin. Heittää nyt avaimen ja lähtee ja jättää oven auki. Arvaamaton loppu tarinassa ja se hyvä. Kuvat ja sanat niin passaa yhteen kuin valettu.Kivaa kun olette taas takaisin Dubletissa!
  -Anne

  VastaaPoista
 10. Hieno lukukokemus! Ovi jäi auki, mitä sitten tapahti...ainakin omat ajatukset veivät tarinaa eteenpäin. Kiitos molemmille!

  VastaaPoista
 11. Kiva kun olette palanneet.
  Oma pääni kehrää nyt selityksiä laukun kohtalosta ja siitä, mitä kolmas avain olisi avannut. Avoimet loput ovat joskus ärsyttäviä, tämä ei.

  VastaaPoista
 12. Kiitos itsellenne te kaikki kun olette palanneet!
  Vuosi sitten marraskuussahan tämä alkoi, sitten oli muutaman kuukauden tauko kesällä ja nyt taas marraskuussa tuntui ettei vaan voi olla jatkamatta. Kyselin sitten että olisko Tanjalla sama olo ja olihan sillä.

  VastaaPoista