


Ne tekevät sen joka vuosi: kesäloman alkuun on vielä viikko mutta puolet pulpeteista on tyhjinä.
Monsieur S varmistaa ettei rehtori ole paikalla, ottaa hyppynarut ja pallot kasseihin ja vie laumansa ulos.
Vihreä aukio kahden vilkkaan kadun välissä aivan koulun lähellä. Monsieur S tuo sinne parijonollisen laihoja tytönjalkoja ja kumitossuja joiden nauhat aukeavat yhtenään. Hän tuo poikia joilla on paljon pisamia nenällään ja lasikuulia taskuissa vaikka ei saisi. Pitkä ja rispaantunut naru iskee maahan, sen toisessa päässä on luokan pisin tyttö ja toisessa päässä Monsieur S joka ajattelee jo Tunisian-matkaansa. Naru läiskyy maahan suurissa kaarissa, iskee rytmillä maahan ja hiekka pöllyää.
Narua veivatessaan Monsieur S miettii miten panee kohta matkalaukkuun vain puhtaanvalkoisen marcel-paidan joka päivälle, uimahousut ja kahdet sortsit, kauluspaidan ja suorat housut iltoja varten. Miten on vapautta kulkea sukattomana sandaaleissa aamusta iltaan. Miltä meri tuntuu kun panee jalkansa veteen loman ensimmäisenä aamuna. Kuinka hän menee tuttuun paikkaan syömään illallisia ja miten herkulliselta aamiainen maistuu vaikka yö jäisi lyhyeksikin.
Sadekuuro tulee tyhjästä. Paljon sähköisiä liikkeita. Luokan pienin poika kaatuu polvensa verille. Villatakin nappi irtoaa, putoaa, kierii punaisena hyrränä katuojaan. Ilma on yhtäkkiä raikas ja kostea, täynnä kiljumista ja häslinkiä. Monsieur S kerää lasten hujan hajan jättämät narut ja pallot ja palaa vettä valuvan saattueensa kanssa luokkaan.
Iltapäivällä hän ei pidäkään sanelukirjoitusta niin kuin oli ajatellut vaan kertoo matkoistaan ja turkoosista merestä. Tunnin lopuksi hän aukaisee lukollisen kaapin luokan perällä, tarjoaa sieltä kovat karamellit kaikille, kääntyy selin luokkaan ja ottaa itse vielä kaksi.
(Kati kirjoitti ensin tekstin, Matti-Pekka kuvitti sen sitten.)